Onze cases

HR-Consult #1

Wij staan MKB-bedrijven graag bij vanuit een helikopter perspectief. Doordacht en doortastend. En weliswaar zijn onze uitgedachte ideeën een goed begin, veelal zijn ook onze hands-on activiteiten nodig voor optimaal succes. Onze HR-consultants staan je graag bij in alle lopende en komende HR-vraagstukken. Wij hebben de expertise die je nodig hebt in huis. En als we dat niet hebben, dan is er altijd een betrouwbare partner binnen handbereik. Succes gegarandeerd! 

Onze casebeschrijving HR-consult

Als voorbeeld nemen wij een bedrijf uit de uitzendbranche. In de uitzendbranche is de wetgeving complex en het voeren van de backoffice een belangrijk onderdeel van het uitzenden. In het verleden gebeurde dit veel via payrollconstructies die door de wet WAB niet meer mogelijk zijn. 

Voor een uitzendbureau hebben wij vanuit een adviesgesprek samen bepaald om de gehele backoffice te gaan verzorgen. De werknemers zijn juridisch in dienst bij het uitzendbureau, maar alle administratie eromheen wordt door MPeople verwerkt. Dit is vanaf de werving en selectie door de adviseur van het uitzendbureau tot aan het versturen van de factuur en de salarisbetaling.

Het mooie is dat er een HR e-mailadres en telefoonnummer is op naam van de klant, die wij gebruiken. Op deze manier worden wij door de opdrachtgevers en werknemers gezien als onderdeel van het uitzendbureau. Daarnaast verzorgen wij alles rondom de NEN controle, verzuimbeheer, juridische zaken en implementatie van CAO wijzigingen en wetgeving. Het grote voordeel van het uitzendbureau is dat zij een volwaardige backoffice tot hun beschikking hebben, maar met veel lagere kosten en een flexibele oplossing. 

Meer weten over onze HR-consult diensten? Uiteraard leveren wij nog veel meer HR-services. Wij vertellen er graag over. Bel ons vandaag nog!