Bekijk onze

Projecten

Publiek Private Samenwerkingen

Publiek Private Samenwerkingen

Eind 2021 waren er 9,4 miljoen Nederlanders aan het werk wat neerkomt op 71,1% van de bevolking tussen de 15 en 75 jaar (bron: CBS). Hoewel we te maken hebben met dalende cijfers, waren er 430.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geregistreerd. Een relatief grote groep die steun of begeleiding nodig hebben om (weer) aan het werk te kunnen gaan. Hierbij zijn publiek private samenwerkingen nodig, en die maken het (re)integreren vaak bijzonder lastig.

Casus: Schateiland Zeumeren

Casus: Schateiland Zeumeren

Schateiland Zeumeren is het grootste overdekte speelparadijs van Nederland (5500m2). De kernwaarden van dit avonturenpark is spelen in een natuurlijke omgeving en het samenspel van kinderen en volwassenen. Lees in onderstaande casus wat MPeople voor hen mocht betekenen.

Casus: Ploeger Logistics

Casus: Ploeger Logistics

Ploeger Logistics is een groot en ambitieus familiebedrijf. Ze bieden logistieke oplossingen door de hele Benelux. De afgelopen twee jaar mocht MPeople het HR team ondersteunen. Lees in deze casus wat wij voor hen betekent hebben.

De CAO: belemmering voor werknemer én werkgever

De CAO: belemmering voor werknemer én werkgever

De arbeidsmarkt is constant in beweging. Is het niet de wet- en regelgeving die gewijzigd wordt, dan zijn het wel veranderingen in de CAO’s. Momenteel is er een overduidelijke verandering gaande waarin individualiteit centraal staat. Daar waar CAO’s nog maar een aantal jaren een gedegen basis vormden voor werkgever en werknemer, ervaren wij nu dat zij in veel gevallen vooral een belemmering vormen. Ook vakbonden fungeerden niet al te lang geleden als ware pioniers voor werknemers. Vandaag de dag zijn van de in totaal 9,1 miljoen werkenden in Nederland slechts 1.5 miljoen mensen lid. Dat is het laagste aantal sinds 1966. Opvallend hierbij is dat vooral jongeren tot 25 jaar zich niet meer vertegenwoordigd voelen door een vakbond.

Hoe wij HR-administratie effectief hebben overgenomen

Hoe wij HR-administratie effectief hebben overgenomen

Met onze HR-administratie service verzorgen wij deels of geheel jouw HR-administratie. Dat kan uiteraard in co-schap, sam-sam, maar wij kunnen de administratie ook echt helemaal uit handen nemen, full service. Wij zijn daarin 100% flexibel. MPeople verzorgt de gehele HR-administratie van MKB bedrijven tot 150 werknemers. Wat kun je je daar bij voorstellen?  

Hoe wij met ons HR-advies snel resultaten hebben geboekt

Hoe wij met ons HR-advies snel resultaten hebben geboekt

Onze uitgedachte en onderzochte ideeën zijn zeker een goed begin, maar veelal zijn ook onze hands-on activiteiten nodig voor optimaal succes. Onze HR-consultants staan je graag bij in alle lopende en komende HR-vraagstukken. Wij hebben de expertise die je nodig hebt in huis. En als we dat niet hebben, dan is er altijd een betrouwbare partner binnen handbereik.

Hoe wij direct tot de kern van het probleem zijn gekomen bij het bedrijf

Hoe wij direct tot de kern van het probleem zijn gekomen bij het bedrijf

MPeople kan ook jouw organisatie scannen op cruciale HR-organisatieonderdelen, zodat je weet hoe je ervoor staat en wij samen direct toepasselijke plannen kunnen maken. Een veelvoorkomend vraagstuk is gelegen rondom de AVG. Wij hebben daar dan ook, naast de HR-scan, speciaal een AVG-scan voor ontwikkeld. Wil jij ook snel weten hoe je er voorstaat binnen jouw organisatie? Doe de HR- en/of AVG-scan! 

't Contracteren van talent en hoe we hen laten doorstromen naar het bedrijf

't Contracteren van talent en hoe we hen laten doorstromen naar het bedrijf

Uitzenden Smart is een bewezen en goed werkend uitzendconstruct, waarbij de uiteindelijke doelstelling is om geworven kandidaten rechtstreeks onder contract te laten komen bij de opdrachtgever. Eventueel met een aanvullende opleiding. MPeople heeft hier veel ervaring mee. En er is een groeiend animo voor dit uitzend-doorstroom construct. Een van de opdrachtgevers is...

Hoe wij de salarisadministratie hebben gedaan

Hoe wij de salarisadministratie hebben gedaan

Wij verzorgen jouw complete salarisadministratie. On point, want wij zijn als eerste van alle relevante ins- en outs op de hoogte, zodat wij dit ook direct bij jou kunnen toepassen. En ben je nog onvoldoende online  georganiseerd voor dit soort HR-zaken? Wij introduceren graag de gerespecteerde en gerenommeerde software van onze partner AFAS. De software is efficiënt en houdt de HR-zaken eenvoudig.

Hoe wij projectmanagement hebben toegepast

Hoe wij projectmanagement hebben toegepast

Wij begeleiden kort- en langdurige (strategische) HR-management verander- en implementatietrajecten. De HR-onderwerpen die wij behandelen lopen uiteen van (onderzoeks-)vragen inzake de arbodienst en HR- personeelsopbouw tot strategische recruitment. En waar gewenst verzorgen wij het gehele HR-project van A tot Z. Alles vooraf in overleg.

Never waste a good crisis

Never waste a good crisis

Een crisis, of het nou de kredietcrisis, de coronacrisis of een financiële crisis is, het vormt altijd een enorme uitdaging voor een ondernemer. Tijdens de crisis zelf is het vaak een kwestie van overleven en na de crisis willen we allemaal niets liever dan door in het ‘nieuwe normaal’.

 

MPeople duikt in de crypto; gewoon doen!

MPeople duikt in de crypto; gewoon doen!

Crypto is inmiddels al niet meer weg te denken. Met miljoenen transacties per dag en een nog altijd groeiende aantal toetreders, dijt het gebruik ervan uit met de snelheid van het heelal. Of we nu praten over decentralised finance (defi) of non-fungible tokens, -niet-vervangbare tokens (NFT) die intellectueel eigendom markeren in de blockchain-, het draait om uitwisseling van waarde zonder tussenkomst van derden. Het is onafhankelijk, snel en kent inmiddels een legio aan toepassingen, zo ook gedeeltelijke salaris uitbetalingen. Gedeeltelijk, want er is in Nederland nog niemand volledig uitgekeerd in salaris. En juist dat is hetgeen dat MPeople interesseert.

Hervorming van de arbeidsmarkt

Hervorming van de arbeidsmarkt

Voor ondernemers binnen het MKB is een totale hervorming van de arbeidsmarkt noodzakelijk om een langetermijnvisie te kunnen creeëren. Waarom? Dat lees je in onderstaand artikel

Japas & Miyagi & Jones

Japas & Miyagi & Jones

Horecaondermening Miyagi & Jones focust zich op Asian Gastro en Streetfood en heeft drie vestigingen in Nederland: Utrecht, Arnhem en Haarlem. Zusteronderneming Japas is een sushi-, bar- en grillrestaurant en valt onder dezelfde eigenaar als Myagi & Jones. Ook zij hebben meerdere vestigingen: Ermelo en Nijkerk. Lees wat wij voor beide bedrijven mochten opstarten en hoe we te werk zijn gegaan!