Motiveer jij jouw team eigenlijk wel?

De HR-management do's en don'ts

Is uw team volledig betrokken om dag in dag uit het beste van zichzelf te geven? In een recent onderzoek door TowersWatson, een internationaal HR-adviesbureau, omschreef minder dan 21 procent van de ondervraagde werknemers zichzelf als "zeer betrokken", tegen 31 procent in 2009. 8 procent gaf toe volledig te zijn uitgeschakeld.

De HR-management do's en don'ts

Is uw team volledig betrokken om dag in dag uit het beste van zichzelf te geven? In een recent onderzoek door TowersWatson, een internationaal HR-adviesbureau, omschreef minder dan 21 procent van de ondervraagde werknemers zichzelf als "zeer betrokken", tegen 31 procent in 2009. 8 procent gaf toe volledig te zijn uitgeschakeld.

Slechts een vijfde van uw medewerkers zeer betrokken hebben, is niet het kenmerk van een "winnend bedrijf". Andere onderzoeken tonen aan dat medewerkersbetrokkenheid voortkomt uit drie belangrijke factoren:

  • Afstemming van de medewerker op de doelen en visie van het bedrijf.
  • Geloof van de medewerker in de competentie van het management en hun inzet om de doelen en visie te realiseren.
  • Vertrouw op hun directe leidinggevende dat hij of zij zijn of haar mensen zal ondersteunen en hen zal helpen om te slagen.

Er is vaak gezegd dat werknemers zelden een bedrijf verlaten. In plaats daarvan verlaten werknemers hun managers of leidinggevenden. Mark Herbert, een consultant gericht op engagement, zegt: "Betrokkenheid leeft en sterft in de frontlinie van uw bedrijf."

Het vergroten van positief managementgedrag en het verminderen van negatief managementgedrag zal een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van de medewerkersbetrokkenheid. Wanneer uw getalenteerde medewerkers betrokken zijn, zijn ze in staat om spectaculair te presteren en uw winnende bedrijf op te bouwen en te verbeteren. Hier zijn enkele manieren om managers en supervisors te laten beginnen met het focussen op manieren om de betrokkenheid te verbeteren (en om betere managers te worden).

1. Word niet boos.
'Boos worden is gemakkelijk. Dat kan iedereen.

Maar boos worden op de juiste manier in de juiste hoeveelheid op het juiste moment, dat is nu moeilijk. ”(Mark Twain) Boosheid hoort niet thuis in je managementpakket.

2. Wees NIET koud, afstandelijk, onbeleefd of onvriendelijk.
Vooral in moeilijke tijden nemen werknemers signalen van hun directe leidinggevenden op en moeten ze van hen horen.

Als zodanig beoordeelt uw team u op basis van uw actie, stemming en gedrag, niet op basis van uw intentie.

3. Stuur GEEN gemengde berichten naar uw medewerkers, zodat ze nooit weten waar u aan toe bent.
Houd uw bericht eenvoudig, gefocust en geprioriteerd. Te veel berichten en initiatieven verwarren en vervreemden mensen.

4. Geef uw team GEEN BSE.
Dit omvat het zeggen van dingen waar je niet in gelooft. Dit omvat het verbergen van informatie en gewoon liegen. Tegen de tijd dat we allemaal begin twintig zijn, hebben we allemaal zeer goed afgestemde BS-detectoren ontwikkeld.

5. Handel NIET meer bezorgd over uw eigen welzijn dan over iets anders.
Uw succes komt voort uit het succes van uw team.

"Zelfbedienende detectoren" zijn ook erg goed afgestemd bij de meeste werknemers.

6. Vermijd NIET om verantwoordelijkheid te nemen voor uw daden.
Jij bent de baas. Als zodanig bent u verantwoordelijk en stopt het geld bij u.

U probeert verantwoording af te leggen in uw hele bedrijf. Geef dus het goede voorbeeld.

7. Trek NIET te snel conclusies zonder eerst uw feiten te controleren.
Een paar jaar geleden keek ik met afgrijzen toe hoe een collega van mij begon te schreeuwen tegen een medewerker van hem die die ochtend een belangrijke vergadering had gemist. Na enkele minuten antwoordde de medewerker: "Ik bied mijn excuses aan en had contact met u moeten opnemen. Maar ik ben net terug uit het ziekenhuis omdat bij mijn moeder terminale kanker is vastgesteld."

Dit artikel is een vertaling van een bestaand artikel. Bron: https://www.entrepreneur.com/article/217801 

HR bedrijfstest

22 March 2021

Genoeg bedrijven hebben moeite met een effectieve HR-administratie. Hoe doet uw bedrijf het? MPeople kan jouw organisatie scannen op cruciale HR-organisatieonderdelen, zodat je weet hoe je ervoor staat en wij samen direct toepasselijke plannen kunnen maken. Wil jij ook snel weten of je bedrijf de zaken op HR goed op orde heeft? Doe de HR- en/of AVG-scan! 

De HR trends van 2021 2022

16 February 2021

De opmars van technologie lijkt niet te stoppen... Het zal de sleutel zijn voor het navigeren op een uitdagende arbeidsmarkt die de COVID-19-pandemie in vrijwel alle industrieën heeft veroorzaakt. HR-trends geven aan dat talentexperts hun strategieën de komende jaren zullen moeten heroverwegen om het hoofd te kunnen bieden aan de pandemische veranderingen in het personeelsbestand.

Your challenge is ours

20 January 2021

MPeople is dé HR-partner voor het MKB in Nederland. Wij zorgen ervoor dat HR-managementoplossingen simpel en flexibel toegankelijk zijn en blijven voor de kleine en middelgrote bedrijven. MPeople is dan ook jouw flexibele partner die vooruitstrevend en proactief helpt bij allerhande HR-managementvraagstukken. Wij zorgen ervoor dat jij je als ondernemer kunt focussen op dat waar je goed in bent. Kortom: jij jouw passie, wij de onze. Your challenge is ours.