Wat staat ons te wachten in de HR-wereld?

De HR trends van 2021 2022

De opmars van technologie lijkt niet te stoppen... Het zal de sleutel zijn voor het navigeren op een uitdagende arbeidsmarkt die de COVID-19-pandemie in vrijwel alle industrieën heeft veroorzaakt. HR-trends geven aan dat talentexperts hun strategieën de komende jaren zullen moeten heroverwegen om het hoofd te kunnen bieden aan de pandemische veranderingen in het personeelsbestand.

De HR trends van 2021 2022

Zelfs nu de werkloosheid stijgt, zal HR cruciaal blijven om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten en de bedrijfsgroei te ondersteunen voor de bedrijven die erin geslaagd zijn het hoofd boven water te houden.

We hebben de belangrijkste HR-trends voor 2021 verzameld om managers en specialisten te helpen zich voor te bereiden op de komende werkzaamheden. Evenzo kunnen bedrijven deze trends gebruiken om ervoor te zorgen dat hun bedrijfsstrategieën meer omvatten dan het gebruik van de beste HR-software om het personeelsbeheer te stroomlijnen.

HR bedrijfstest

22 March 2021

Genoeg bedrijven hebben moeite met een effectieve HR-administratie. Hoe doet uw bedrijf het? MPeople kan jouw organisatie scannen op cruciale HR-organisatieonderdelen, zodat je weet hoe je ervoor staat en wij samen direct toepasselijke plannen kunnen maken. Wil jij ook snel weten of je bedrijf de zaken op HR goed op orde heeft? Doe de HR- en/of AVG-scan! 

Your challenge is ours

20 January 2021

MPeople is dé HR-partner voor het MKB in Nederland. Wij zorgen ervoor dat HR-managementoplossingen simpel en flexibel toegankelijk zijn en blijven voor de kleine en middelgrote bedrijven. MPeople is dan ook jouw flexibele partner die vooruitstrevend en proactief helpt bij allerhande HR-managementvraagstukken. Wij zorgen ervoor dat jij je als ondernemer kunt focussen op dat waar je goed in bent. Kortom: jij jouw passie, wij de onze. Your challenge is ours.

De HR-management do's en don'ts

22 December 2020

Is uw team volledig betrokken om dag in dag uit het beste van zichzelf te geven? In een recent onderzoek door TowersWatson, een internationaal HR-adviesbureau, omschreef minder dan 21 procent van de ondervraagde werknemers zichzelf als "zeer betrokken", tegen 31 procent in 2009. 8 procent gaf toe volledig te zijn uitgeschakeld.