Lees hier het laatste nieuws

Blog and News

De CAO: belemmering voor werknemer én werkgever!

19 January 2022

De arbeidsmarkt is constant in beweging. Is het niet de wet- en regelgeving die gewijzigd wordt, dan zijn het wel veranderingen in de CAO’s. Momenteel is er een overduidelijke verandering gaande waarin individualiteit centraal staat. Daar waar CAO’s nog maar een aantal jaren een gedegen basis vormden voor werkgever en werknemer, ervaren wij nu dat zij in veel gevallen vooral een belemmering vormen. Ook vakbonden fungeerden niet al te lang geleden als ware pioniers voor werknemers. Vandaag de dag zijn van de in totaal 9,1 miljoen werkenden in Nederland slechts 1.5 miljoen mensen lid. Dat is het laagste aantal sinds 1966. Opvallend hierbij is dat vooral jongeren tot 25 jaar zich niet meer vertegenwoordigd voelen door een vakbond.

Wijziging CAO uitzendkracht

05 January 2022

Na ruim een jaar is er een akkoord bereikt tussen vakbonden en de uitzendbranches ABU en NBBU over een nieuwe CAO voor uitzendkrachten. Door deze CAO komt er kortere flexibiliteit, wordt het verschil in loon tussen uitzendkrachten en vast personeel verkleind en is er een eerdere pensioenopbouw. De nieuwe CAO is 17 november 2021 van start gegaan en loopt tot 2 januari 2023. Lees hier het volledig overzicht van veranderingen.

Wetswijzigingen 2022

05 January 2022

Er staat een nieuw kabinet in de startblokken. Door de lange formatieperiode zijn een flink aantal plannen uitgesteld of zelfs geschrapt. Hierdoor blijven grote wijzigingen en hervormingen vooralsnog uit. Natuurlijk heeft dat ook effect op aanpassingen in wet- en regelgeving. De belangrijkste zaken om nu al rekening mee te houden in 2022 hebben wij hier voor je op een rij gezet.

MPeople duikt in de crypto; gewoon doen!

22 December 2021

Crypto is inmiddels al niet meer weg te denken. Met miljoenen transacties per dag en een nog altijd groeiende aantal toetreders, dijt het gebruik ervan uit met de snelheid van het heelal. Of we nu praten over decentralised finance (defi) of non-fungible tokens, -niet-vervangbare tokens (NFT) die intellectueel eigendom markeren in de blockchain-, het draait om uitwisseling van waarde zonder tussenkomst van derden. Het is onafhankelijk, snel en kent inmiddels een legio aan toepassingen, zo ook gedeeltelijke salaris uitbetalingen. Gedeeltelijk, want er is in Nederland nog niemand volledig uitgekeerd in salaris. En juist dat is hetgeen dat MPeople interesseert.

Never waste a good crisis

08 September 2021

Een crisis, of het nou de kredietcrisis, de coronacrisis of een financiële crisis is, het vormt altijd een enorme uitdaging voor een ondernemer. Tijdens de crisis zelf is het vaak een kwestie van overleven en na de crisis willen we allemaal niets liever dan door in het ‘nieuwe normaal’.

Juridische vragen en dilemma's over het vaccineren van werknemers

14 July 2021

Een actueel onderwerp binnen het arbeidsrecht en HR is het vaccineren van werknemers. Het coronavirus heeft een enorme impact (gehad) op de hele wereld op macroniveau. Echter ook op microniveau, zoals bijvoorbeeld qua arbeidsrecht in Nederland, heeft Covid-10 gezorgd voor de nodige vragen en dilemma’s waar niemand eerder over nagedacht heeft.

Hervorming van de arbeidsmarkt

02 June 2021

Een totale hervorming van de arbeidsmarkt is voor ondernemers binnen het MKB absoluut noodzakelijk. De constant veranderende wet- en regelgeving staat de ontwikkeling van een langetermijnvisie in de weg én een hoop andere aspecten. Lees je mee?

HR bedrijfstest

22 March 2021

Genoeg bedrijven hebben moeite met een effectieve HR-administratie. Hoe doet uw bedrijf het? MPeople kan jouw organisatie scannen op cruciale HR-organisatieonderdelen, zodat je weet hoe je ervoor staat en wij samen direct toepasselijke plannen kunnen maken. Wil jij ook snel weten of je bedrijf de zaken op HR goed op orde heeft? Doe de HR- en/of AVG-scan! 

De HR trends van 2021 2022

16 February 2021

De opmars van technologie lijkt niet te stoppen... Het zal de sleutel zijn voor het navigeren op een uitdagende arbeidsmarkt die de COVID-19-pandemie in vrijwel alle industrieën heeft veroorzaakt. HR-trends geven aan dat talentexperts hun strategieën de komende jaren zullen moeten heroverwegen om het hoofd te kunnen bieden aan de pandemische veranderingen in het personeelsbestand.